Schaaflaser / Erbium Behandeling

Wat is een schaaflaser?

De schaaflaser, ook wel Erbium-laser of koude laser genoemd, is een toestel dat met behulp van de laserstraal de bovenste huidlagen één voor één verdampt zonder de diepere lagen te verbranden. De Erbium-laser stimuleert ook de collageenproductie, doet de huidspanning toenemen en de poriën verkleinen zodat u een jongere, zachtere en meer soepele huid krijgt. Een schaaflaserbehandeling is vooral effectief voor het verwijderen van rimpels ter hoogte van de bovenlip, ooglidcorrectie en het egaliseren van het ganse gelaat.

Wanneer heeft u baat bij een schaaflaser behandeling?

De tand des tijds zorgt ervoor dat er fijne lijnen ontstaan rond de ogen, plooien rond de mond, kloofjes rond de lippen en wangen en plooien tussen de wenkbrauwen. Er zijn ook een aantal factoren die dit huidverouderingsproces in een stroomversnelling kunnen zetten, zoals veel zonlicht, slechte voeding, te weinig slaap, actief of passief roken, luchtvervuiling en alcoholgebruik.

In deze gevallen kan een behandeling met een schaaflaser een goede oplossing zijn. Deze techniek is vrij recent ontwikkeld en is uiterst geschikt voor het behandelen van dergelijke uiterlijke ouderdomskwaaltjes.

Voor de behandeling wordt uw huidtype grondig geanalyseerd en onderzocht om te zien of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling. Zorg hierbij zeker dat u alle belangrijke informatie omtrent het ondergaan van vroegere esthetische ingrepen of het optreden van bijwerkingen niet achterhoudt. Dan wordt de effectieve behandeling met u gepland, liefst buiten de zomermaanden omdat zonnebaden voor en na de behandeling uit den boze is.

U krijgt voldoende informatie over de eigenlijke behandeling en Dr. Lemmens informeert u ook grondig over de preventieve maatregelen die u moet nemen en de voorbereiding die u moet treffen voor de behandeling. Voor de effectieve laserbehandeling worden ook vaak foto’s gemaakt en wordt een korte proefbehandeling gepland om de reactie van de laser op uw huid te testen.

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving, tenzij het om een diepere behandeling van het volledige gelaat gaat. Na grondige reiniging en ontsmetting van het gezicht wordt de huid laagje per laagje verwijderd met de laser, tot het gewenste resultaat wordt bereikt. Daarna wordt het gelaat opnieuw gereinigd en ingesmeerd met een vette crème om de huid gehydrateerd te houden.
Na het uitwerken van de verdoving kan u een licht branderig gevoel ervaren. Echt pijn komt zelden voor. U krijgt informatie omtrent de nabehandeling en de juiste producten voorgeschreven. De eerste 24 uur is het gelaat gezwollen en rood en is het mogelijk dat de wondjes lichtjes nabloeden maar dat is normaal. Na maximaal een week is de huid volledig genezen en na twee tot vier weken zouden alle nawerkingen verdwenen moeten zijn.
De Erbiumlaser is een krachtig toestel. Afhankelijk van de diepte van de behandeling is het mogelijk dat er verwikkelingen optreden na de behandeling, hoewel die erg zeldzaam zijn. Er kunnen littekens ontstaan. Deze kunnen door Dr. Lemmens vrijwel meteen behandeld worden om de zichtbaarheid ervan te beperken. U zal door hem dan ook geregeld worden opgevolgd na de behandeling.

Ook is er een verhoogde kans op koortsblaasjes bij mensen die daaraan gevoelig zijn. Zes tot acht weken na de behandeling is het mogelijk dat er donkere of lichte pigmentvlekken ontstaan. Dit komt vooral voor bij mensen met een donker huidtype. Ook dit kan meteen worden behandeld wanneer het optreedt.