Lipvergroting

Wat is een lipvergroting?

Lipvergroting is een cosmetische ingreep waarbij een natuurlijk (dierlijk of lichaamseigen) of kunstmatig vulmiddel in de lippen wordt geïnjecteerd om de lippen voller te maken. Al naar gelang uw wensen en situatie wordt gebruik gemaakt van een cosmetisch vulmiddel, een implantaat of lipofilling.
Daardoor wordt de grootte en vorm van de lippen tijdelijk maar aanzienlijk verbeterd.

Wanneer heeft u baat bij een lipvergroting?

Als u graag een vollere mond wil met een meer sensuele uitstraling of u merkt dat uw lippen door de ouderdom of door uitwendige factoren hun elastische vorm zijn kwijtgeraakt, dan heeft u wellicht baat bij een lipvergroting of lipcorrectie. Deze behandeling herstelt de grootte en vorm van uw lippen een aanzienlijke periode, afhankelijk van het aantal behandelingen. Uw smalle of dunne lippen worden voller en mooier.

Dr. Lemmens zal u tijdens de voorafgaande consultatie vragen naar uw motivatie en bekijken wat voor u de beste manier is om meer volume te geven aan uw lippen en welk vulmiddel daarbij het best wordt gebruikt. U krijgt alle informatie omtrent de voor- en nadelen van de verschillende vulmiddelen.
Tijdens de behandeling wordt een vulmiddel in uw lippen geïnjecteerd. Deze zijn meestal op basis van vet of andere bekende vulmiddelen. Bij lipofilling wordt eerst in beperkte mate een liposculptuur uitgevoerd om het vulmiddel te vergaren.
Na de behandeling is het resultaat meteen zichtbaar. Het zou kunnen dat de lippen tijdelijk een beetje gezwollen zijn dus om het definitief eindresultaat te zien, moet u een paar dagen afwachten. Afhankelijk van welke zones u heeft gekozen, mag u volgende effecten verwachten: de rand van de lippen is iets roder, de lippen zien er gezond en gehydrateerd uit, de binnenzijde van de lippen is iets meer zichtbaar en de lippen hebben meer volume en een sensuele uitstraling.

U zal na de behandeling een minimum aan pijn ervaren aangezien we gebruik maken van verfijnde en gemoderniseerde injectietechnieken.

Afhankelijk van het gebruikte vulmiddel, is het mogelijk dat er allergische reacties optreden. Het zou ook kunnen dat er de eerste dagen een blauw plekje zichtbaar is of dat de lippen lichtjes gezwollen zijn. Indien u gemakkelijk last heeft van koortsblaasjes, kan u dat best vooraf melden aan de specialist. Dan kan die daar preventief tegen optreden.

Het is ook normaal dat het lichaam na een tijd het geïnjecteerde vulmiddel zal gaan absorberen. Voor een permanente verandering van vorm van de lippen wordt dus aangeraden om meerdere behandelingen te ondergaan.