Laser Lipolysis

Wat is laser lipolysis?

In tegenstelling tot traditionele liposuctie wordt bij laser lipolysis geen zuigkracht gebruikt. In plaats daarvan zorgt de laser ervoor dat het vet vloeibaar wordt waarna het vloeibaar geworden vet uit het lichaam wordt geleid via kleine sneetjes van 1 tot 2 millimeter. Laser lipolysis is veiliger en zachter voor de huid dan liposuctie en er treedt minder vaak littekenvorming op aangezien de sneetjes kleiner zijn. Deze methode genereert ook warmte waardoor het genezingsproces gestimuleerd wordt en de huid strakker en gladder wordt in de behandelde lichaamszone. Dit terwijl bij liposuctie de huid vaak los gaat zitten en liposculptuur achteraf onvermijdelijk wordt.

Wanneer heeft u baat bij laser lipolysis?

Wanneer u last heeft van vetophoping komt u in aanmerking voor deze behandeling. U moet er wel voor zorgen dat u niet te veel overgewicht heeft, in relatief goede gezondheid verkeert en al meer dan een jaar een vrij stabiel gewicht heeft. Het is ook belangrijk dat de huid nog elastisch genoeg is in de behandelde gebieden.

De ingreep is vooral populair en effectief voor het herstellen van een strakke kaaklijn in het gezicht en het weghalen van de zogenaamde ‘dubbele kin’.

Aangezien het gaat om een oppervlakkige chirurgische ingreep in combinatie met laser wordt u goed onderzocht en geïnformeerd voor de behandeling. Om het aantal risico’s te beperken stelt Dr. Lemmens eerst vast of u een geschikte kandidaat bent voor deze ingreep en wordt nagegaan of u aan een aantal voorwaarden voldoet.
De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
Eén tot twee dagen na de behandeling kan men nog pijn en ongemak ondervinden. Dit kan men gemakkelijk onderdrukken met een eenvoudige pijnstiller. De meeste patiënten zijn na één dag weer helemaal de oude.
De risico’s en mogelijke bijwerkingen van de ingreep zijn gelijkaardig aan de meeste chirurgische ingrepen. Mogelijke complicaties zijn bloeduitstortingen, infectie, bloedophoping en littekenvorming. Zeer zeldzame complicaties zijn brandwonden of bloedingen.