Haartransplantatie

Wat is een haartransplantatie?

Bij deze techniek worden lichaamseigen haartjes ingeplant ter hoogte van een terugwijkende haarlijn of  kale plekken ter hoogte van de kruin. Ook de wenkbrauwen kunnen met de nieuwste haartransplantatietechnieken worden getransplanteerd. Bij deze ingreep wordt gebruik gemaakt van de meest innovatieve technieken op het gebied van haarchirurgie, die nog steeds een constante evolutie kennen, voor een prachtig en natuurlijk resultaat.

Er zijn ook verschillende soorten haartransplantatie, zodat er altijd kan gekozen worden voor de meest geschikte voor uw situatie en probleem. Zo worden bij de ene manier enkel de haarwortels van uw hoofd- en lichaamshaar verplaatst zodat die erg lang duurt; en is die vooral geschikt voor mensen met korte haren. Een andere techniek berust dan weer op het verplaatsen van hele strippen haar (haarwortel + hoofdhuid), waardoor de ingreep minder lang duurt en ze geschikter is voor mensen met voldoende donorhaar die hun haren lang willen dragen. Verder zijn er ook een aantal lasertechnieken voorhanden.

Wanneer heeft u baat bij een haartransplantatie?

Bij haartransplantatie wordt meteen gedacht aan het oplossen van kaalheid bij mannen. Maar deze techniek richt zich ook op het behandelen van ongewenst haarverlies in mindere mate of overdreven uitdunning van de haren, een terugtrekkende haarlijn, inhammen of een kalende kruin. Bovendien worden ook vrouwen getroffen door allerhande haarproblemen.

Haartransplantatie biedt een permanente oplossing voor dit soort problemen. U heeft dus baat bij deze behandeling van zodra u esthetische hinder ondervindt van een afwijkend haargroeiproces.
De ingreep kan plaatsvinden in een beginstadium van haarverlies of een gevorderd stadium. Naast een volledige haartransplantatie is het ook mogelijk om de haargrens op te vullen of te corrigeren.

Voor er wordt overgegaan tot een chirurgische ingreep, wordt uw hoofdhuid onderzocht om mogelijke oorzaken op te sporen. Haarproblemen kunnen veroorzaakt worden door hormonale schommelingen, stress of ziekten. Indien uw probleem echter permanent of erfelijk is, kan een haartransplantatie voor u de oplossing bieden. In overleg met Dr. Lemmens wordt voor u bepaald wat de beste techniek is om uw haarprobleem op te lossen.
Het is ook mogelijk om eventuele littekens, al dan niet ontstaan door een eerdere haartransplantatie behandeling elders, te corrigeren. Bovendien krijgt u van ons tips en advies omtrent de preventie van haaruitval in de toekomst.
Het resultaat en de effectieve haargroei begint pas drie tot vijf maanden na de operatie. De fysieke kenmerken van uw haren blijven behouden. Dit wil zeggen dat als u dun, droog en pluizig haar heeft, dit niet plots dik en krullend zal worden na de operatie. Het eindresultaat is ook volledig afhankelijk van de gebruikte methode, uw haartype, de dikte van uw haar en de natuurlijke hoeveelheid haar.
Het is mogelijk dat de getransplanteerde haren achteraf weer uitvallen. Dit is niet abnormaal en is vaak een tijdelijk gevolg van de genezing van de hoofdhuid en het loskomen van de wondkorstjes. Voor het haar echt weer begint te groeien, kan de hoofdhuid ook enorm gevoelig zijn.