Facelift

Wat is een facelift?

Een facelift kan het onvermijdelijke verouderingsproces van het gezicht een tijdje terugdraaien, zodat u zich weer jong en stralend voelt. Het kan het verouderingsproces echter niet permanent tegenhouden.

Bij een facelift wordt de huid in het gelaat en het onderliggend spier- en vetweefsel gelift om zo de oorspronkelijke vorm van het gezicht en vaak ook de hals weer te voorschijn te laten komen.

Rimpels en plooien worden verwijderd; lijnen zoals lachrimpeltjes, die horen bij uw gelaatsuitdrukking, worden intact gelaten, zodat u achteraf wel nog steeds uw eigenheid en natuurlijke expressie behoudt.

Wanneer heeft u baat bij een facelift?

Het gezicht is een van onze lichaamsdelen dat constant wordt blootgesteld aan weersomstandigheden, slechte luchtkwaliteit en soms zelfs schadelijke dampen. Onder invloed van de zon en de zwaartekracht maar ook door onze leeftijd, overmatig roken of veel stress, kan het gezicht veel te lijden krijgen en zijn stralende, jonge elasticiteit verliezen. De huid kan dan verslappen, de kaaklijn kan wat uitzakken en de plooi tussen neus en bovenlip kan wat dieper gaan liggen.

Ook als u niet rookt of drinkt en geen last heeft van stress, kan uw huid- en spierweefsel door de ouderdom zijn elasticiteit verliezen en gaan hangen. Ook erfelijkheid en aanleg spelen hierbij een rol. Indien u dit verouderingsproces een tijdje wil terugdraaien, kan een facelift een goede oplossing zijn. Bij een facelift wordt ook overtollig vetweefsel weggenomen. Een facelift zorgt ervoor dat hamsterwangen, rimpels en plooien verdwijnen en dat u terug een jongere uitstraling krijgt.

Bij een informatieve consultatie kan u al uw vragen afvuren op Dr. Lemmens.

Hij zal met u bespreken wat de beste aanpak is voor de facelift en ervoor zorgen dat u er wel jonger uit zal zien maar dat u toch uw persoonlijke uiterlijke kenmerken en uitstraling behoudt, zodat u eerder een opgeknapte versie wordt van uzelf dan dat u kan spreken over ‘een nieuwe ik’. Vooraf wordt ook besproken waar de facelift zich op zal richten.

Bij een klassieke facelift maakt uw plastisch chirurg een incisie beginnende vooraan het oor tot achteraan het oor. Vervolgens wordt de huid opgespannen en worden de onderhuidse spier- en vetweefsels gecorrigeerd. Het huidoverschot dat daarbij ontstaat, wordt verwijderd.

Na de ingreep wordt een verband aangebracht en worden zwellingen en bloeduitstortingen tot een minimum herleid door het aanbrengen van buisjes. Na 14 uur worden deze buisjes en het verband verwijderd.

Nog tot enkele weken na de ingreep kan het gezicht gezwollen zijn maar dit is tijdelijk. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na een twee tot drietal maanden.

Het zou kunnen dat u hinder ondervindt van de zwellingen en dat deze gaan tintelen. Dit komt omdat het lichaam zelf overbodig vocht probeert te verwijderen na de ingreep. Lymfedrainage kan dit proces versnellen.

Een facelift zorgt er niet voor dat de huidveroudering stopt maar de resultaten zijn wel levenslang. Zelfs na tientallen jaren zal u er nog steeds beter uit zien dan u er zonder facelift had uitgezien.