Esthetische Genitale Chirurgie

Wat is esthetische genitale chirurgie?

Genitale chirurgie is het geheel van operatieve ingrepen ter hoogte van de genitaliën of geslachtsdelen, vaak om esthetische redenen maar ook geregeld omdat men fysieke hinder ondervindt van bepaalde problemen, zoals bv. het geval is bij schaamlipverkleining.
De meest voorkomende vormen van genitale chirurgie bij vrouwen zijn schaamlipcorrecties, schaamlipverkleiningen, aanpassingen van de clitoris, liposculptuur van vetophoping aan de venusheuvel en vaginaplastie (het verjongen van de vagina). Bij mannen komen vooral peniscorrecties voor en besnijdenis.

Wanneer heeft u baat bij genitale chirurgie?

Als u hinder ondervindt van bepaalde fysieke kenmerken van uw genitaliën zoals te grote schaamlippen, huidoverschot rond de clitoris of penis, vetophoping aan de venusheuvel, enzovoort, kan u genitale chirurgie overwegen.
Maar ook om esthetische redenen kan u voor genitale chirurgie kiezen. Door het ouder worden verdwijnt bijvoorbeeld het vet uit de grote schaamlippen. Dit kan door middel van lipofilling worden rechtgezet. Ook het te veel aan huid kan worden verwijderd.

Tijdens een eerste vrijblijvende consultatie krijgt u de kans om vragen te stellen en wordt u onderzocht om te bekijken welke ingreep de beste resultaten zal opleveren voor uw probleem.
Esthetische genitale chirurgie wordt altijd uitgevoerd met zin voor symmetrie. Eventuele littekens worden zo goed mogelijk verborgen zodat u er achteraf eigenlijk bijna niets van merkt.