Dermabrasie

Wat is dermabrasie?

Dermabrasie is een techniek waarbij de oppervlakkige huidlaag wordt afgeschaafd met behulp van de laser. Hierdoor kunnen huidoneffenheden zoals fijne rimpels, acnélittekens of grove poriën, worden afgevlakt.

Wanneer heeft u baat bij dermabrasie?

Dermabrasie wordt vaak toegepast om tatoeages te verwijderen. Maar ook rimpels en littekens als gevolg van zware acné kunnen worden verwijderd met deze techniek. Zeker als u oppervlakkige littekens heeft, die niet te diep zijn, mag u zeker zijn van een geslaagd resultaat.

Tijdens een voorbereidend gesprek met Dr. Lemmens krijgt u alle informatie die u nodig heeft met betrekking tot deze behandeling. Ook krijgt u persoonlijk advies op basis van uw specifieke situatie en wordt de best mogelijke methode in samenspraak met u vooraf uitgewerkt.
Dermabrasie wordt meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, afhankelijk van de grootte van het te behandelen huidoppervlak. Na het grondig schoonmaken van de huid wordt de huid afgeschaafd met een snel ronddraaiende schijf bestaande uit diamantkorrels.
Na de behandeling wordt de huid verbonden of meteen ingesmeerd met een zalf of crème, afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling. U krijgt voldoende informatie en advies na de behandeling met betrekking tot de nazorg. In de meeste gevallen is de huid al na een week volledig genezen, indien u zich aan de verzorgingsrichtlijnen heeft gehouden. De huid blijft wel nog een aantal maanden rozerood van kleur. Daarom wordt het ten strengste afgeraden om ze gedurende die periode bloot te stellen aan de zon of om zonnebanksessies te ondergaan.
Bepaalde huidafwijkingen zijn zo hardnekkig dat meerdere dermabrasiebehandelingen nodig zijn om ze weer effen te krijgen. Er is ook een klein risico dat er pigmentafwijkingen ontstaan in de huid na de behandeling. In de meeste gevallen krijgt u minder pigment in het behandelde huidoppervlak maar het komt ook wel eens voor dat de behandelde zone hoger gepigmenteerd geraakt als gevolg van de behandeling. Vaak is dit kleurverschil tussen de behandelde en de niet behandelde huid maar tijdelijk.

Een andere mogelijke complicatie is het ontstaan van opvallende groeven in de huid of littekens door te diepe dermabrasie. Daarom onderzoekt Dr. Lemmens altijd grondig uw huid voor de behandeling en wordt u vaak aangeraden verschillende keren een minder hardnekkige behandeling te ondergaan in plaats van één intensieve om dergelijke complicaties te vermijden.